Family in Dubai

Oman - Zighy Bay Six Senses

Six Senses Hideaway i Zighy Bay, Oman

Alla dina sinnen tillgodoses hos Six Senses, kanske även det sjätte…

Min man och jag hade möjlighet att tillbringa tre dagar och två nätter på detta avskilda resort vid Omans kust på Musandam halvön, bara två timmar från Dubai. Hela anläggningen är omringad av 2000 meter höga berg och det känns som om bergen inger ro.

Sonu och svenska Eva Shivdasani har under femton års tid metodiskt och övertygande byggt upp ett omtalat och prisbelönt företag inom området "Eco-luxury resorts", Six Senses Resorts & Spa. Destinationer ingen hört talas om tidigare har blivit åtråvärda resmål för en grupp människor som längtar efter det verkligt personliga, exklusiva och miljömedvetna. Resorten kallas Soneva (Sonu + Eva), Evason eller bara Six Senses. De två första var Soneva Gili och Soneva Fushi på Maldiverna. Nyligen öppnades även detta hideaway som verkligen gör själ för namnet, i Oman.

Man tar sig dit med bil (häftig resa över bergen), glidflyger (troligtvis också en häftig resa…) eller med snabbåt. Väl framme slås man av hur otroligt fridfullt allt är. Inga störande ljud och inga människor. Var är alla?

Vi visas till vår bungalow som ligger på stranden men ändå har en egen pool. Vi känner direkt att man har lagt stor vikt vid att gästerna skall känna att de är avskilda från verkligheten. När man ser hur lockande terrassen ser ut förstår man att alla andra förmodligen håller sig ”hemma” njuter av en bok och lapar sol.

Vad jag verkligen gillar är miljötanken som finns bakom hela konceptet. Allt är gjort i naturligt material som trä, keramik, bomull och sten. Tanken är att allt skall gå att återvinna. Bungalowen är helt byggt i sten enligt Omansk tradition.

Det tar inte lång stund förrän vi själva ligger i varsin solstol och njuter av lugnet medan vi lyssnar på vågornas brus och känner en svag doft av hav och tång. Man kopplar omedelbart av och glömmer de flesta av Dubais irritationsmoment.

Något som däremot irriterar oss en liten smula är att hungern knackar på. Vi hade i vanlig ordning studerat utbudet av restauranger och ”in-villa dining” för att konstatera att det är riktigt plågsamt dyrt. Visst är det dyrt på fina hotell men detta blev nästan lite löjligt. Man måste t ex betala över 300 kronor för en enkel pastarätt. Vi åt en arabisk buffé den ena kvällen vilken kostade oss mer än 1000 kronor/person, utan dryck. Maten var dessutom inte lika häftig som priset. Vad som däremot var mycket gott och prisvärt var de olika sopporna och de arabiska smårätterna som man kunde beställa och äta i rummet. Maten kom inom kort och det var onekligen lyxigt att sitta i skenet av stearinljus på sin egen terrass och avnjuta middagen. Den hemgjorda glassen var nästan värd sin vikt i guld. Man kan, om man har c:a 5000 kronor över per person, uppleva ”dining on the Edge” som är resortets absoluta topp matupplevelse. Man äter då på toppen av berget med utsikt över hela Zighy Bay. Jag kan föreställa mig att det är en riktig "höjdarupplevelse".

Blev man sur av restaurangnotan så blev desto gladare av frukosten. Den var absolut i toppklass. Allt lyxigt i form av massor av färska frukter, juicer, vetegrässhots, grönsaker, sallader, alla möjliga arabiska specialiteter, nybakat bröd, ostar, kallskuret m.m  Om man inte tyckte att det räckte fanns det en meny med alla äggrätter man någonsin hört talas om, pannkakor och allt annat man kan tänka sig till frukost. Allt på menyn ingick i frukosten. Jag har aldrig ätit så många varianter på ägg. Den stadiga frukosten höll man sig mätt länge på.

För de som har lust att sysselsätta sig med något finns det ett litet gym och en fin SPA- avdelning. Resortet erbjuder dessutom en mängd aktiviteter som snorkling, fiske eller utflykter till olika sevärdheter.

Trots att vi inte gjorde många knop gick tiden löjligt fort. När det var dags att åka hem igen kände vi oss, efter dessa tre dagar, mer avslappnade och tillfreds än vad man ofta gör efter en hel vecka på ett ”vanligt” ställe.

Vi nappade på ett erbjudande om två nätter för priset av en som erbjuds bosatta i UAE. Det står inget på deras sida om rabatten, så ring och kolla om det fortfarande gäller.

Läs mer här:

http://www.sixsenses.com/Six-Senses-Hideaway-Zighy-Bay/

 

Vår privata pool och terass.