Family in Dubai

Sjukvården är generellt bra i Dubai. Det kan vara bra att rådfråga flera olika läkare om det är större beslut som skall tas. Det finns otaliga historier om diagnoser som gjorts av tveksamma läkare. Om det inte är nödvändigt så hade jag inte gjort en större operation här. 

Det finns både allmän och privat sjukvård. För allmän sjukvård behövs ett ”hälsokort”. Oftast har man som expat en försäkring som täcker sjukvårdskostnader. Du behöver ha med ditt försäkringskort till sjukhuset. Beroende på vilket avtal ditt försäkringsbolag har med sjukhuset så får du antingen betala och sedan sända in ditt kvitto eller så tar försäkringsbolaget betalningen direkt. Räkna inte med att de tar betalningen direkt, oftast så får du betala och sedan sända in kvitto tillsammans med ”claim form” som läkaren skall signera. Det är bra att ha med ”claim forms”, det är inte alltid som sjukhuset har det.  

Längs med ”Beach road”, gatan som går närmast stranden, ligger de olika specialisterna som ett pärlband. Det finns kliniker för det mesta. Man kan lätt få hjälp med allehanda skönhetsoperationer, tandblekning, värk i nacken och vanliga åkommor som influensa.

Det finns många olika barnläkare att välja mellan. Det är förvånansvärt lätt att få en läkartid.  

Akutnummer är 999.