Family in Dubai

 

RESTAURANGER


MATAFFÄRER

Läs om de olika mallen Shopping 

Spinney´s

Denna kedja tilltalar oss svenskar eftersom att det alltid luktar gott, ofta av nybakat bröd (de bakar i affären), det är fräscht, snyggt organiserat, bra urval av livsmedel från Europa, framförallt från England. De har en hel del ekologisk mat. 

Spinney´s hittar du bland annat på: Mercato mall. Se rubrik: Shopping 

Spinney´s Town Center Ligger i hjärtat av Emirates Hills. Här hittar ni inte bara Spinney´s utan även några restauranger, apotek, Mothercare, inredningsaffär, optiker m.m. Ett Shakespeare cafe/restaurang finns här också med en trevlig uteservering där man kan röka shiska (vattenpipa).

Spinney´s Marina Walk

Spinney´s market meadows Town Center

Spinney´s Motor City

Ett mindre köpcentra som ligger bredvid Emirates International School. De har mataffär, kaféer, apotek, sportaffär, optiker och en skönhetssalong. Ett mindre mall med en stor Spinney´s ligger längs Al Wasl Road. Här finns bl. a. Mothercare, optiker, café och the Uniform shop. I stort sett alla uniformer säljs här (utom de uniformer som eleverna har på DAA).    


Carrefour

Om Spinney´s för tankarna till England eller Australien så förflyttas du till Frankrike när du handlar på Carrefour. Det är en stor fransk kedja och man blir alldeles snurrig när man ränner längs alla hyllor av konserver och frukostflingor. Urvalet är stort, priserna fördelaktiga och du hittar här en stor för bara torkad frukt och nötter. Franska smaskiga ostar, brioche liksom fransk yoghurt finns men var beredd på saftiga priser på allt det importerade. Brödet och croissanterna är däremot billiga och bakade i butiken. Är man ute efter ekologisk mat är inte Carrefour rätta stället. Carrefour hittar du bland annat på Mall of the Emirates.   


Géant

Ännu en fransk kedja med liknade varor som på Carrefour. Man har här lite mer att välja på vad det gäller ekologisk mat men inget organiskt inom frukt och grönsaker. Géant hittar du på Ibn Battuta Mall.


Panda

Man har satsat på storpack så det gäller at ha förvaringsmöjligheter hemma.

Panda hittar du på Festival City


Lulu

Den billigaste av alla kedjorna och den affär som fokuserar minst på att tillfredställa alla expats behov. Ingen skinkavdelning med andra ord däremot flera olika ekologiska frukter och grönsaker som varierar från gång till gång. Man hittar många spännande fiskar från världens alla hörn, t.o.m. Norge. I fiskdisken rensar de din fångst utan knussel. När man väl lärt känna affären så är det en av favoriterna. Lulu ligger bakom Dubai American School. I mallet finns även en optiker, smyckeaffärer, apotek, bokhandel, café, abbaya shop m.m Det ligger dessutom en stor affär som heter Department store och där säljs allt mellan himmel och jord till otroligt låga priser.   


Choitram

Den största matvarukedjan i Dubai. Här har man satsat på brödet och det är mycket gott! Utbudet är omfattande men är relativt dyrt. De har däremot billiga snittblommor.

Choitram hittar du på Al Wasl Road och i Springs. Ett litet köpcentra med mataffär, apotek, bokaffär, Rosary Medcare. Ligger i utkanten av Springs. 

 

Park’n’ Shop

En mindre affär som specialiserat sig på bröd och läckra bakverk. Allt presenteras mycket lockande och man tror genast att man har ett stort behov av allehanda godsaker. De kan tydligen åstadkomma fantastiska födelsedagstårtor. Hit kan man åka enbart för brödet, resten av varorna är ganska dyra och man har inte så mycket att välja mellan. Ligger på Al Wasl road.Inom samma område finns ett trevligt Shakespeare cafe och BookWorm ( en fin liten barnbutik med böcker, pyssel etc).


Organic Store

Ett himmelrike för alla oss som vill handla ekologiskt. Det gör ont när man betalar men det känns så mycket bättre när man matar sina barn. Det finns två Organic store i Dubai, en i Greens och en i Satwa. Det dröjer inte länge till, innan det öppnar ytterligare en i Dubai mall. Affärerna är inte särskilt stora men mycket välsorterade och inbjudande. Det mesta som de säljer är importerat. De säljer enbart organsikt mat så man behöver inte läsa innehållsförteckningen på t ex glassen (den kan annars vara flera rader lång). De har även rengörningsprodukter och hygienartiklar i sitt sortiment. Tredje lördagen i månaden har de 20 % rabatt på allt och då kan man passa på att fylla upp sitt lager. Den fjärde söndagen i varje månad har de rabatt på en del livsmedel. Man får ta med egna kassar att packa maten i. Organic Café ligger vägg i vägg med affären. På caféet kan du äta en god och garanterat giftfri lunch. 

Organic store hittar du i Greens, Satwa och i Dubai mall.

www.organicfoodsandcafe.com