Family in Dubai

Väljer man att bo i en lägenhet är dessa områden de vanligaste valen bland svenskar. De ligger alla i nya Dubai. Lägenheterna har från ett rum till fyra rum. Rummen är större än vad vi är vana vid hemifrån. Kostnaden för luftkonditioneringen är ofta inräknad i hyran när man hyr en lägenhet. AC:n är dessutom modern och brukar fungera bra. 

Palmen (Palm Jumeirah)

”Living the eight wonder of the world”, är vad byggherrarna Nakheel kallar sitt enorma byggprojekt Palm Jumeirah. Nakheel har emellertid låtit det mesta av arbetet ”gå med en tråd i röret”, resultatet är därefter. Kvalitén matchar inte priset men utsikten från lägenheterna på strandsidan är fantastisk och det är oerhört lyxigt att bara ta hissen ner till poolen, havet eller gymmet. Det tillhör minst två parkeringar till varje lägenhet. Det byggs fortfarande på palmen och oljudet kan ibland störa. Lägenheterna är stora, en fyra kan vara upp till femhundra kvadratmeter stor (balkongerna inräknade). Alla vitvaror får hyresgästen själv skaffa. Varje månad öppnar någon ny bekvämlighet. Det finns flera restauranger med hyggliga priser, apotek, florist, frisör, minimalt snabbköp, kemtvätt och en nagelsalong. Det talas även om att ett shoppingcentrum kommer att byggas, Palm Mall. 

Utsikt från Shoreline apartments på palmen både nattetid och dagtid.


Dubai Marina

Marinan är en konstgjord lagun omringad av skyskrapor. I hamnen ligger maffiga båtar och folk promenerar längs kajen och njuter av de förföriska dofterna från restaurangerna. Det hela är riktigt läckert. Byggnationen är i full gång vilket bidrar till både oljud och damm. 


Jumeirah Beach Residence

Här hittar man lägenheter som kan liknas mer vid en svensk nybyggd lägenhet i stil och kvalité, än de på palmen. Rummen är inte överdimensionerade och vitvarorna ingår. Här kan man bo i en fyrarummare på 32:a våningen med egen pool på den 150 m2 stora terrassen. Det finns pool och gym i byggnaden. Stranden når man genom att passera över en gångbro. Nedanför dessa skyskrapor hittar man en trevlig promenad med allehanda butiker och restauranger. JBH ligger dock en bit ifrån de vanligaste skolorna och trafiken till och från området är intensiv under morgonen och eftermiddagen.