Family in Dubai

Dubais mest kända djur är kamel, häst och falk. Det finns tydligen mindre mysiga djur också som skorpioner, spindlar med rött kors på ryggen och vattenormar... 

 

Kamelen ”ökenskeppen” var tidigare en livsnödvändighet för beduinfolket som levde i Mellanöstern. Den var deras fordon, dragdjur och gav mjölk. När du reser i landet kan du fortfarande se lösgående kameler, de flesta tillhör dock en kamelgård. Under vintermånaderna kan man gå på kamelkapplöpning. Kamelen finns avbildad i alla sammanhang. Många hotell utanför stadskärnan erbjuder kamelridning.


 

Hästar har en särskild plats i Shejkens hjärta. Ursprungligen var ” Arabiska fullblod” stridshästar i de många krig som utspelades i Mellanöstern. Idag används de mest för kapplöpning och sport. Shejken har ett fantastiskt fint stall med många prisbelönta hästar.


 

Om man har en häst och om man skulle vilja para den hästen med hästen på bilden kostar det 500.000 US$

Hästen på bilden befinner sig på Jebel Ali Racing Course.

 

Falkar ”Falconry” hde stor betydelse i beduinfolkens liv. Falkarna användes för jakt. Idag används falkarna endast för sport. Att träna en falk är en utmaning, både tidsmässigt och kompetensmässigt. De två sorterna som används är ”Saker” och ”Peregrine”. När kända människor, såsom kungligheter, är på besök i Dubai visas de ofta runt i Shejkens Falconery. Man ser bilder i tidningen från besöket där de står med en falk på armen. Falkarna är en viktig del av Dubais historia.