Family in Dubai

Maldiverna

Paradiset? Hur ser det ut i Paradiset? Det är det nog inte många som vet men många påstår att Maldiverna är paradiset. Vackert är det i alla fall och fridfullt. Min man och jag hade möjligheten i somras att tillbringa en vecka på tu man hand på Maldiverna. Barnen var i tryggt förvar hos hans föräldrar.  

Maldiverna är en ögrupp i indiska oceanen med Sri Lanka och Indien som närmsta grannar. Sammanlagda folkmängden uppgår till ungefär 300 000 invånare som alla är muslimer. Huvudstaden är Male. Inkomstkällan är fiske och framför allt turism. Landet löd fram till 1965 under Storbritannien.   

Maldiverna har en regnperiod och en torrperiod. Regnperioden håller i sig från april till november då det även kan blåsa friskt. Temperaturen är omkring 28 grader året om. Vi bodde på W Retreat, vilket var lite av en överraskning. Vi hade bokat in oss på ett annat ställe som hade för få gäster och som beslutade sig för att hålla stängt under juli. De betalade upp oss till detta, ännu dyrare Resort. Vi tackade och tog emot.

Nu var det dock så att vi valt vårt hotell med omsorg bland annat för att stilen tilltalade oss. Stilen på W Retreat är helt annan. De har vad man kan kalla, avskalad loungestil medan vi gillar ombonad kolonialstil. Vi kom fram till att vi nog kan leva med den andra stilen i en vecka.  

Resan var smidig, om än under natten, från Dubai. Sista biten fick vi flyga med sjöplan vilket är härligt. Vi ankom på morgonkvisten och började med en alldeles helt fantastiskt, makalöst, god frukost. De tillredde bland annat färskpressad juice. Vi hittade på alla möjliga kombinationer av frukter och grönsaker och de gick aldrig bet.  Vi provade två olika kategorier av rum den ena en bungalow vid stranden och den andra på ben i havet. Strandbungalowen hade en underbar utsikt från ovanvåningen men även en underbar(?) utsikt in till oss, för alla som ville.

 Den ”privacy” som hotellet marknadsförde upplevde vi i större grad i vattenbungalowen. Där, å andra sidan, fick vi titt som tätt beskåda snorklande japaner nedanför våra fötter. 

Ön vi bodde på var pytteliten och man kunde simma runt på 45 minuter. De hade tre restauranger varav en var obehagligt dyr och exklusiv fiskrestaurang, den andra hade en buffé som återkom varje kväll och den tredje var en à la carte restaurang. De serverade alla mycket god mat och solnedgången över havet kan ju få den enklaste blodkorv att smaka gåslever. 

Dagarna som alla, utom en, var regniga ägnade vi bland annat åt snorkling. Vackert, vackert och så befriande skönt att flyta omkring i saltvatten. Skulle få möjlighet att åka till paradiset igen så skulle vi nog välja två olika resort och en något större ö.